Parajumpers jassen met dierlijke materialen

Parajumpers is een populair merk in Nederland. Het merk is verkrijgbaar in fysieke winkels zoals de Bijenkorf, maar ook via ontelbaar veel webshops. Zit u te twijfelen over het kopen van bijvoorbeeld een Parajumpers jas voor mannen, maar bent u bezorgd over of de jas ethisch verantwoord is? Dan bent u niet de enige!

Menig persoon zoekt op het internet naar antwoorden over hoe Parajumpers omgaat met dieren en het milieu. Gelukkig is het bedrijf open over de toepassing van dierlijke producten zoals bont en dons.

 

Gecertificeerd bont

Voor een aantal jassen maakt Parajumpers gebruik van echt bont. Het bont dat wordt gebruikt is afkomstig van wasberen, prairiewolven, konijnen of schapen. Parajumpers draagt uit dat ze het belangrijk vinden om te zorgen voor een duurzame en sociale verantwoordelijkheid. Ze zijn dan ook open in hoe ze aan hun bont komen en middels welke eisen het gemaakt is.

Zo wordt de vacht van wasberen verkregen uit Finland. Op speciale boerderijen worden de dieren gefokt. Het hele proces wordt gecontroleerd door de Finse bond voor fokkers. Op de volgende criteria wordt het fokproces gecontroleerd en mits alles op orde is gecertificeerd:

  • Gezondheid
  • Leefomstandigheden
  • Voeding
  • Fokken
  • Milieubescherming
  • Hygiëne.

 

Donsjassen

Aan een Donsjas van Parajumpers worden ook strenge eisen gesteld. Nagenoeg 100% van het dons is afkomstig van eenden uit Azië en Europa. Eén van de eisen is dat de dons een bijproduct is van de eenden. Dat betekent dat ze niet gehouden en geplukt mogen worden enkel voor de dons. Vaak is de dons een bijproduct van de voedselindustrie.

Daarnaast wordt de dons gecontroleerd door een derde partij. Voorbeelden van derde partijen met verstand van zaken zijn de International Down and Feather Testing Laboratory en de European Down and Feather Association.