Hoe kun je mee-eters verwijderen?

We kennen ze allemaal wel. Die vervelende zwarte puntjes die je gezicht zo ontsieren. Mee-eters vormen voor velen een gruwel. Hoe kun je mee-eters verwijderen zonder dat je al teveel schade aanricht in je gezicht?

Een mee-eter wordt gevormd door een ophoping van talg en hoorn in de uitmonding van een haarzakje. De zwarte kleur – waardoor hij zo opvalt – komt van keratine.

De meeste mee-eters vind je op het gezicht, zoals in je oren, op en rond je neus, rond je kin en in je nek. Maar ze komen ook voor bij de schouders en op de rug. De meeste mee-eters zijn zwart, maar je hebt er ook witte van.

In de puberteit hebben mensen er de meeste last van. Dat komt doordat er dan meer vetten worden aangemaakt op de huid, die zich vermengen met hoorn. Ook het gebruik van allerlei middeltjes (die soms puistjes tegen zouden moeten gaan) dragen bij aan het ontstaan van mee-eters. Ook het niet afwassen van make-up kan tot mee-eters leiden.

Een mee-eter ontstaat dus doordat de hoeveelheid hoorn op het gezicht verhoogt. Het wordt vermengd met talg en wordt van kwaad tot erger. Er zijn mensen die heel veel mee-eters hebben en er gevoelig voor zijn.

Niets is zo vervelend als een ontsierd gezicht door dat gespuis en de vraag is dan ook: hoe kom je van je mee-eters af?

Mee-eters verwijderen kan vrij simpel. Al is het niet direct een oplossing voor het probleem, want je haalt ze alleen maar weg. Gezond gaan eten, je gezicht vooral met water (en een beetje zeep) reinigen kunnen ervoor zorgen dat het zich minder voordoet.

Er zijn op internet veel ‘oplossingen’ te vinden, welke ik heb uitgeprobeerd. Helaas zijn er veel oplossingen die de boel alleen maar lijken te verergeren. Maar de tandpasta-oplossing vind ik toch wel een van de betere.

 

Verwijder mee-eters met tandpasta!

Maak een mengseltje van tandpasta, keukenzout (niet al teveel), en een heel klein beetje water. Roer het goed door elkaar en breng het aan op je gezicht op de plekken waar de mee-eters zitten. Laat het een minuut of 10 goed intrekken.

Je voelt de werking van de munt al direct op je huid en dat is ook precies waarom deze oplossing voor een paar dagen werkt: je poriën gaan er goed van openstaan en het vuil kan er dus goed uit. Hoorn krijgt geen kans om op te hopen.

Na 10 minuten haal je het mengseltje met een doekje weer weg en was je je gezicht schoon met water. Je zult zien dat het aantal mee-eters is vermindert. Herhaal het eventueel een keer en blijf dit dagelijks doen om ervoor te zorgen dat nieuwe mee-eters geen kans meer krijgen.

 

Goedkope oplossing

Deze goedkope oplossing (want wat kost een tube tandpasta nou? Het merk maakt niks uit!) is een stuk beter dan het gebruik van middelen die puistjes zeggen tegen te gaan. Want vaak hebben die vele chemische toevoegingen die op een andere manier niet goed zijn voor je huid.